Dušená slepice po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená slepice po židovsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1200 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 698,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená slepice po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut. |
3 | Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše, ale také dušená rýže. Stejný způsob můžeme použít při připravě kohoutích prsou.