Jednoduchý recept

Dušená slepice po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47139

Ingredience

3 ks Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1200 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
5% Sacharidy 18 g
60% Tuky 45 g
20% Sodík 408 mg
129% Bílkoviny 73 g

Dušená slepice po židovsku postup přípravy receptu:

1

Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou.

2

V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut.

3

Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše, ale také dušená rýže. Stejný způsob můžeme použít při připravě kohoutích prsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept