Jednoduchý recept

Guláš z drůbežích drůbků

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47141

Ingredience

4 ks Cibule
1,5 kg Játra drůbeží
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 113kJ
9% Sacharidy 32 g
61% Tuky 45 g
26% Sodík 514 mg
90% Bílkoviny 51 g

Guláš z drůbežích drůbků postup přípravy receptu:

1

Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut.

2

Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut.

3

Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat.

Poznámka

Drůbeží guláš podáváme teplý, vhodnou přílohou je bramborová kaše s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept