Guláš z drůbežích drůbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z drůbežích drůbků
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47141 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1,5 kg | Játra drůbeží |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 922,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 869,9mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z drůbežích drůbků postup přípravy receptu:
1 | Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut. |
2 | Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut. |
3 | Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat. |
Poznámka
Drůbeží guláš podáváme teplý, vhodnou přílohou je bramborová kaše s čerstvou zeleninou.