Jednoduchý recept

Musaka z vepřové kýty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47143

Ingredience

4 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej rostlinný
400 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
6% Sacharidy 23 g
58% Tuky 44 g
18% Sodík 368 mg
88% Bílkoviny 49 g

Musaka z vepřové kýty postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme polovinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání zprudka opečeme po všech stranách. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.

2

Zbylou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme doměkka. Potom vmícháme měkké maso, rajčatový protlak a vše vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.

3

Směs zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept