Jednoduchý recept

Kuře po židovsku s nádivkou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47144
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1000 g Kuře
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
Nádivka
2 ks Cibule
50 g Houby čerstvé
20 g Husí sádlo
150 g Mouka pohanková
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 948kJ
7% Sacharidy 24 g
66% Tuky 50 g
22% Sodík 437 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kuře po židovsku s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, umyjeme, osušíme. V misce smícháme dohromady oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, celé kuře důkladně potřeme a odložíme ho na celou noc do lednice. Po vyjmutí z lednice odřízneme křidélka a krk.

2

Do vroucí osolené vody v hrnci vsypeme pohanku, uvaříme ji doměkka. Hlívy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a na rozehřátém sádle osmažíme, aby byly měkké. V jiné pánvi na rozpáleném oleji do zlatova osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli.

3

Náplň: do uvařené vychladlé pohanky přidáme osmažené žampióny, přisypeme připravenou cibuli, na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, rozklepneme celé vejce, nakonec podle chuti přisolíme opepříme, vše dobře promícháme.

4

Kuře naplníme připravenou pohankovou náplní, zašijeme, vložíme na pekáč, v horké troubě pečeme 120 minut. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a kropíme vodou.

5

Upečené kuře přeložíme z pekáče do středu oválné mísy, posypeme nasekanou petrželovou nati, mísu položíme na sváteční stůl a nabízíme.

Poznámka

Kuře podáváme teplé. Okolo kuřete na míse naaranžujeme různou zeleninu a salátové listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept