Kuře po židovsku s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po židovsku s nádivkou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Kuře |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nádivka | |
---|---|
2 ks | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
20 g | Husí sádlo |
150 g | Mouka pohanková |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 291,9mg |
Draslík | 519,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Cibule, Husí sádlo, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Houby čerstvé, Mouka pohanková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po židovsku s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, umyjeme, osušíme. V misce smícháme dohromady oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, celé kuře důkladně potřeme a odložíme ho na celou noc do lednice. Po vyjmutí z lednice odřízneme křidélka a krk. |
2 | Do vroucí osolené vody v hrnci vsypeme pohanku, uvaříme ji doměkka. Hlívy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a na rozehřátém sádle osmažíme, aby byly měkké. V jiné pánvi na rozpáleném oleji do zlatova osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli. |
3 | Náplň: do uvařené vychladlé pohanky přidáme osmažené žampióny, přisypeme připravenou cibuli, na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, rozklepneme celé vejce, nakonec podle chuti přisolíme opepříme, vše dobře promícháme. |
4 | Kuře naplníme připravenou pohankovou náplní, zašijeme, vložíme na pekáč, v horké troubě pečeme 120 minut. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a kropíme vodou. |
5 | Upečené kuře přeložíme z pekáče do středu oválné mísy, posypeme nasekanou petrželovou nati, mísu položíme na sváteční stůl a nabízíme. |
Poznámka
Kuře podáváme teplé. Okolo kuřete na míse naaranžujeme různou zeleninu a salátové listy.