Jednoduchý recept

Kuře s dušeným ovocem.

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47146

Ingredience

80 g Hera
300 g Hrušky
200 g Jablka
2 kávová lžička Kari koření
1200 g Kuře
100 g Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
100 g Višně
2 l Voda pitná
150 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 621kJ
11% Sacharidy 41 g
77% Tuky 57 g
15% Sodík 295 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kuře s dušeným ovocem. postup přípravy receptu:

1

Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.

2

Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.

3

Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Kuře připravené na tento způsob podáváme s dušenou rýží nebo s chalou jako hlavní teplé jídlo. Chala je židovský sváteční chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept