Jednoduchý recept

Kokosový moučník z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47148

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Kokos strouhaný
10 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka špaldová celozrnná
120 ml Olej slunečnicový
50 g Poleva čokoládová
35 g Rozinky tmavé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
20% Sacharidy 71 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 31 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kokosový moučník z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat.

2

V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle.

3

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme.

4

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.

Poznámka

Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pro nižší moučníky - řezy nebo koláče - stačí 250 gramů mouky, pro vyšší - bábovka a pod. - použijeme 400 gramů mouky. Špaldovou celozrnnou mouku můžeme nahradit pšeničnou moukou polohrubou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept