Ořechové řezy z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové řezy z domácí pekárny
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47149 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
80 g | Džem jahodový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
180 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka špaldová celozrnná |
200 g | Ořechy lískové |
50 g | Poleva čokoládová |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 424,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 53,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Mléko polotučné, Mouka špaldová celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové řezy z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno. |
2 | V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení. |
3 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme. |
4 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky. |
Poznámka
Pro nižší moučníky - řezy nebo koláče - stačí 250 gramů mouky, pro vyšší - bábovka a pod. - použijeme 400 gramů mouky. Řezy můžeme plnit i máslovými krémy, pudingem... Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.