Koláč z kukuřičného těsta se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z kukuřičného těsta se švestkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47151 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Med včelí |
250 g | Mouka kukuřičná |
50 g | Mouka polohrubá |
40 g | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
300 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 315,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 89,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z kukuřičného těsta se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a necháme okapat. |
2 | V misce připravíme drobenku? polohrubou pšeničnou mouku smícháme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme olej a promícháváme, až vznikne drobenka. |
3 | V míse rozšleháme vejce s medem a vodou. V druhé míse smícháme kukuřičnou mouku s práškem do pečiva, pomalu ji přisypáváme a přimícháváme k rozšlehanému vajíčku. |
4 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně rozprostřeme. |
5 | Na těsto položíme půlky švestek, vše posypeme připravenou drobenkou. |
6 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je koláč již upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme. |
7 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pro nižší moučníky - řezy nebo koláče - stačí 250 gramů mouky, pro vyšší - bábovka a pod. - použijeme 400 gramů mouky.