Jednoduchý recept

Koláč z kukuřičného těsta se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47151

Ingredience

50 g Cukr krupice
10 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Med včelí
250 g Mouka kukuřičná
50 g Mouka polohrubá
40 g Olej slunečnicový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
19% Sacharidy 69 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Koláč z kukuřičného těsta se švestkami postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a necháme okapat.

2

V misce připravíme drobenku? polohrubou pšeničnou mouku smícháme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme olej a promícháváme, až vznikne drobenka.

3

V míse rozšleháme vejce s medem a vodou. V druhé míse smícháme kukuřičnou mouku s práškem do pečiva, pomalu ji přisypáváme a přimícháváme k rozšlehanému vajíčku.

4

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně rozprostřeme.

5

Na těsto položíme půlky švestek, vše posypeme připravenou drobenkou.

6

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je koláč již upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.

7

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pro nižší moučníky - řezy nebo koláče - stačí 250 gramů mouky, pro vyšší - bábovka a pod. - použijeme 400 gramů mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept