Jablečné želé s octem balsamico - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné želé s octem balsamico
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47152 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
500 ml | Balsamico ocet |
1 kg | Cukr želírovací |
700 ml | Šťáva jablečná 100% |
8 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 144g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 374,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné želé s octem balsamico postup přípravy receptu:
1 | Snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci za neustálého míchání na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme svázaný tymián, hotové želé okamžitě plníme do malých sklenic vypláchnutých horkou vodou. |
Poznámka
Místo jablečné šťávy můžeme použít i hruškovou.