Jednoduchý recept

Jablečný dip s octem balsamico

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (55%)
ID receptu: 47153
Kategorie: Želé

Ingredience

500 ml Balsamico ocet
1 ks Bazalka
0,5 kg Cukr želírovací
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
700 ml Šťáva jablečná 100%
3 špetka Sůl
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
30% Sacharidy 108 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 136 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jablečný dip s octem balsamico postup přípravy receptu:

1

Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.

2

Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.

Poznámka

Do dipu mnůžeme přidat i několik kusů kaparů. Podáváme s grilovanými kousky zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept