Jednoduchý recept

Celozrnný makový kolář

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47154
Kategorie: Koláče

Ingredience

80 g Cukr krupice
2,5 g Droždí sušené
20 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mák mletý
500 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná celozrnná
50 g Rozinky tmavé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
20% Sacharidy 71 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 21 mg
25% Bílkoviny 14 g

Celozrnný makový kolář postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletým mákem. Ve druhé míse rozšleháme vejce s cukrem, droždím a trochou mléka. Rozšlehané vejce pak se zbytkem mléka pomalu přimícháváme do směsi mouky a máku. Nakonec vsypeme rozinky, vše důkladně promícháme.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně ho rozprostřeme.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je moučník upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme dříve.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a koláč necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Mletý mák můžeme v receptu nahradit mletými vlašskými ořechy nebo opraženými slunečnicovými semínky. Místo poloviny pšeničné celozrnné mouky můžeme použít celozrnnou mouku žitnou. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept