Zavařenina z vodního melounu s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z vodního melounu s čokoládou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47155 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
200 g | Borůvky |
50 g | Čokoláda hořká |
500 g | Cukr želírovací |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1,8 kg | Meloun vodní |
250 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,2mg |
Vláknina | 393,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Limetková šťáva, Meloun vodní, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z vodního melounu s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku. |
2 | Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme. |
Poznámka
Místo čokolády můžeme použít čokoládovou polevu. Zavařenina se dobře hodí například k vyuzené šunce.