Třešně v zavařenině s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně v zavařenině s červeným vínem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47156 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr moučkový |
20 g | Jablečný pektin |
1250 g | Třešně |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 275,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jablečný pektin nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Třešně v zavařenině s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Z omytých a vypeckovaných třešní navážíme 1 kg, nasypeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a cukr (2 lžíce cukru si odložíme). Na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Směs přelijeme do studené mísy, ve které necháme alespoň 12 hodin v klidu. |
2 | Třešňovou směs přecedíme zpět do hrnce, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 5 minut, přisypeme třešně, přilijeme červené víno a opět vaříme 5 minut, hrnec odstavíme z ohně a necháme chladnout 1-2 hodiny. Jablečný pektin smícháme se 2 lžícemi cukru a po troškách přisypáváme za neustálého míchání. Směs znovu zahřejeme a vaříme 2-3 minuty, uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |
Poznámka
Červené víno nahradíme jablečnou šťávou. Zavařeninu můžeme použít místo brusinek. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.