Jednoduchý recept

Jahodový džem z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47157

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Cukr želírovací
1 kg Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 494kJ
8% Sacharidy 29 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodový džem z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.

2

Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme džem z ostatního ovoce, např. z borůvek, malin, ostružin, angreštu, rybízu... Doba přípravy džemu a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept