Jednoduchý recept

Meruňkový džem z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47158

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Cukr želírovací
1 kg Meruňky

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 606kJ
10% Sacharidy 35 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Meruňkový džem z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme, nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme nakrájené meruňky, přidáme směs cukru, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.

3

Zavařovací sklenice vypláchneme, rozložíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem dáme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme, necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme džem i z jiných druhů ovoce - broskví, švestek, třešní, blum apod. Připravujeme-li džem z třešní nebo višní, povaříme je nejdříve ve vodě, poté v mixéru při pomalých obrátkách oddělíme dužninu od pecek. Rozmixovanou směs propasírujeme přes síto, ve kterém zůstanou pecky. Doba přípravy i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept