Hříbková pochoutka se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková pochoutka se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47161 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
8 polévková lžíce | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 337,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 40,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková pochoutka se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do vody. V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vývar, za stálého míchání přidáme hřiby a zakryté dusíme zvolna cca 25 - 30 minut. |
2 | Poté osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé s bramborami nebo jako přílohu k masu. Bylinky použijeme libovolné dle chuti.