Jednoduchý recept

Zapečené sušené houby s černým kořenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47162
Kategorie: Zelenina

Ingredience

300 g Černý kořen
1 kávová lžička Citronová šťáva
8 polévková lžíce Houby sušené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
10% Sacharidy 36 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 199 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zapečené sušené houby s černým kořenem postup přípravy receptu:

1

Houby předem namočíme do vody. Černý kořen očistíme, pokrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, houby a podusíme do měkka. Osolíme, opepříme dle chuti.

2

Směs přemístíme do olejem vymazané formy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pečeme cca 10 minut. V polovině pečení posypeme strouhankou. Hotový pokrm poklademe vločkami másla, dozdobíme nasekanou petrželkou, teplý podáváme.

Poznámka

Houby použijeme libovolné, dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept