Polévka ze sušených hub s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze sušených hub s bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47163 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 g | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 647,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze sušených hub s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Houby předem namočíme, poté scedíme, necháme okapat. Cibuli nadrobno nasekáme, brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo, podusíme na něm houby s cibulí a nakrájeným česnekem. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou z hub, přidáme dle potřeby čistou vodu. Přisypeme brambory, ochutíme kmínem, majoránkou a vaříme do změknutí brambor. |
3 | Nakonec polévku osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.