Recept

Tatarský biftek s mangem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47167
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Česnek
100 g Cibule
50 g Hořčice
800 g Hovězí maso zadní
13 g Koriandr čerstvý
15 g Limetková šťáva
200 g Mango
10 g Paprika mletá sladká
10 g Sůl
80 g Vaječný žloutek slepičí
10 g Worcester (worcesterská omáčka)
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
5 g Chilli koření mleté
500 g Kečup
10 g Koriandr mletý
300 g Marmeláda mangová
10 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř cayenský
10 g Petržel - nať
10 g Provensálské koření
200 g Pyré mangové
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 358kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 7 g
65% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Tatarský biftek s mangem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.

2

Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.

3

Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.

4

Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:

5

Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.

6

Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.

7

Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.

Poznámka

Maso na tatarský biftek vybíráme vždy čerstvé a mladé. Poznáme je podle světlé barvy. Aby se nám tatarský biftek povedl, musíme dbát nejen na kvalitu jednotlivých ingrediencí, ale i na jejich teplotu. Proto je vhodné dát předtím, než začneme s přípravou, mlýnek na maso do mrazáku a očištěné maso do lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept