Tatarský biftek s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský biftek s mangem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47167 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
50 g | Hořčice |
800 g | Hovězí maso zadní |
13 g | Koriandr čerstvý |
15 g | Limetková šťáva |
200 g | Mango |
10 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Sůl |
80 g | Vaječný žloutek slepičí |
10 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919] | |
---|---|
5 g | Chilli koření mleté |
500 g | Kečup |
10 g | Koriandr mletý |
300 g | Marmeláda mangová |
10 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř cayenský |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Provensálské koření |
200 g | Pyré mangové |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 145,1mg |
Draslík | 199,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mango, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Chilli koření mleté, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Worcester (worcesterská omáčka), Kečup, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Marmeláda mangová, Pyré mangové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský biftek s mangem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango. |
2 | Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí. |
3 | Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe. |
4 | Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]: |
5 | Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky. |
6 | Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká. |
7 | Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily. |
Poznámka
Maso na tatarský biftek vybíráme vždy čerstvé a mladé. Poznáme je podle světlé barvy. Aby se nám tatarský biftek povedl, musíme dbát nejen na kvalitu jednotlivých ingrediencí, ale i na jejich teplotu. Proto je vhodné dát předtím, než začneme s přípravou, mlýnek na maso do mrazáku a očištěné maso do lednice.