Recept

Vepřová kýta pečená v alobalu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 47168
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
100 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Dýně
100 g Máslo čerstvé
120 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 30%
800 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 242kJ
7% Sacharidy 23 g
164% Tuky 123 g
12% Sodík 240 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřová kýta pečená v alobalu postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.

2

Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.

3

Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept