Vepřová kýta pečená v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta pečená v alobalu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Dýně |
100 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Dýně, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta pečená v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla. |
2 | Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut. |
3 | Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.