Vejce míchaná s rybím filé a s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce míchaná s rybím filé a s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4717 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
3 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 289,2mg |
Draslík | 558,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 391,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce míchaná s rybím filé a s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme bílou část pórku nakrájenou na kolečka. Přidáme máslo, filé nakrájené na kousky, sůl, kmín a podlijeme trochou vody. |
2 | Když je filé měkké a šťáva vysmahnutá, přilijeme mírně osolená vejce rozšlehaná s vodou. Za stálého míchání je necháme zhoustnout. |
3 | Před podáváním posypeme pokrm nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.