Zdravý recept

Švestková povidla z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47170

Ingredience

2 dl Voda pitná
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 321kJ
5% Sacharidy 19 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Švestková povidla z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

švestky dobře omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a nakrájíme je na malé kousky.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme 1 kilogram nakrájených švestek, přilijeme 2 decilitry vody. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program džem a pekárnu zapneme.

3

Program zopakujeme ještě alespoň dvakrát. Povidla jsou hotová, když jsou dostatečně hustá.

4

V průběhu programu dobře vymyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a ve středně vyhřáté troubě sterilizujeme.

5

Hotovou marmeládu přendáme do sklenic, necháme ji pomalu vychladnout. Poté sklenice uzavřeme a skladujeme v chladnu.

Poznámka

Stejným způsobem připravujeme povidla i z jiných druhů ovoce - broskví, hrušek, jablek, jahod nebo jejich směsí. Při přípravě povidel nepřidáváme žádný cukr. Povidla je lepší skladovat v menších sklenicích. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept