Jednoduchý recept

Dušená zelenina z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47172

Ingredience

1 ks Celer bulvový
100 g Fazolové lusky zelené
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 539kJ
6% Sacharidy 20 g
463% Tuky 347 g
16% Sodík 322 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušená zelenina z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájenou zeleninu i omyté fazolky, přilijeme vodu, přidáme olej a sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.

3

Přibližně po 20 minutách zkontrolujeme, zda je zelenina měkká, program buď necháme pokračovat, nebo pekárnu vypneme a dušení ukončíme.

4

Formu v rukavicích vyndáme z vypnuté pekárny, dušenou zeleninu můžeme servírovat.

Poznámka

Stejným způsobem připravujeme dušenou zeleninu i z jiných druhů zeleniny podle chuti - paprik, rajčat, pórku... Zeleninu nedusíme příliš dlouho, protože pak ztrácí na vitamínové hodnotě. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept