Dušená zelenina z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina z domácí pekárny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47172 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
100 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 728,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Fazolové lusky zelené, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájenou zeleninu i omyté fazolky, přilijeme vodu, přidáme olej a sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. |
3 | Přibližně po 20 minutách zkontrolujeme, zda je zelenina měkká, program buď necháme pokračovat, nebo pekárnu vypneme a dušení ukončíme. |
4 | Formu v rukavicích vyndáme z vypnuté pekárny, dušenou zeleninu můžeme servírovat. |
Poznámka
Stejným způsobem připravujeme dušenou zeleninu i z jiných druhů zeleniny podle chuti - paprik, rajčat, pórku... Zeleninu nedusíme příliš dlouho, protože pak ztrácí na vitamínové hodnotě. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.