Jednoduchý recept

Zapečené brambory v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47173

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Cibule
3 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pórek
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
11% Sacharidy 38 g
375% Tuky 281 g
14% Sodík 274 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zapečené brambory v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky.

2

Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky.

3

Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.

4

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem.

5

Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin.

6

Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky.

7

Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme.

8

Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem.

Poznámka

V domácí pekárně zapékáme vždy jen předvařené nebo uvařené suroviny. syrové maso nebo zelenina se v průběhu zapékání tepelně nezpracují. Stejným způsobem můžeme připravit zapékané brambory s jinými surovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept