Zapečené brambory v domácí pekárně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory v domácí pekárně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47173 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 131,4mg |
Draslík | 682,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory v domácí pekárně postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky. |
2 | Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky. |
3 | Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme. |
4 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem. |
5 | Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin. |
6 | Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky. |
7 | Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme. |
8 | Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
V domácí pekárně zapékáme vždy jen předvařené nebo uvařené suroviny. syrové maso nebo zelenina se v průběhu zapékání tepelně nezpracují. Stejným způsobem můžeme připravit zapékané brambory s jinými surovinami.