Jednoduchý recept

Zapečené těstoviny v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47174

Ingredience

1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
24% Sacharidy 87 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 267 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zapečené těstoviny v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, scedíme a necháme v sítu okapat. Pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme. Šunku pokrájíme na kousky, vajíčka rozšleháme.

2

V míse těstoviny smícháme s kousky šunky a kolečky pórku, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vajíčky.

3

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten lehce potřeme olejem. Směs těstovin s ostatními surovinami dáme do formy, vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, a pekárnu zapneme.

4

V průběhu programu asi po 15 minutách zapékání zkontrolujeme. Pokud jsou těstoviny již dostatečně zapečené, program ukončíme a pekárnu vypneme.

5

Po ukončení programu a vypnutí pekárny vyjmeme formu a zapečené trěstoviny rozdělíme na servírovací talíře. Podáváme teplé.

Poznámka

Zapékáme vždy jen předvařené nebo uvařené suroviny. Syrové maso nebo zeleninu domácí pekárna tepelně nezpracuje. Stejným způdsobem, můžeme připravit zapékané těstoviny i s jinými surovinami podle chuti. Doba pečení i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept