Jednoduchý recept

Rýžový nákyp z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47175
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
300 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
400 g Rýže loupaná
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 008kJ
37% Sacharidy 131 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 49 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rýžový nákyp z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v mléku. Po uvaření ji scedíme přes síto.

2

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý shíh. Scezenou rýži potom s míse smícháme se žloutky a s polovinou cukru, nakonec přimícháme sníh z bílků.

3

Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme, smícháme s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem.

4

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten ještě lehce potřeme máslem.

5

Na dno formy položíme polovinu připravené rýžové směsi, na ni nastrouhaná jablka s cukrem, navrch zbytek rýže. Zcela nahoru položíme zbývající máslo.

6

Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. V průběhu programu nákyp zkontrolujeme, pokud je dostatečně zapečený, program ukončíme a pekárnu vypneme.

7

Formu vyndáme v rukavicích z pekárny a nákyp z ní i s papírem vyjmeme. Papír odstraníme, nákyp rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Stejným způsobem si můžeme připravit rýžový nákyp i s jinými druhy ovoce. Doba zapékání i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept