Rýžový nákyp z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp z domácí pekárny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47175 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
300 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
400 g | Rýže loupaná |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 153,7mg |
Draslík | 196,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 181,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rýže loupaná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v mléku. Po uvaření ji scedíme přes síto. |
2 | Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý shíh. Scezenou rýži potom s míse smícháme se žloutky a s polovinou cukru, nakonec přimícháme sníh z bílků. |
3 | Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme, smícháme s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem. |
4 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten ještě lehce potřeme máslem. |
5 | Na dno formy položíme polovinu připravené rýžové směsi, na ni nastrouhaná jablka s cukrem, navrch zbytek rýže. Zcela nahoru položíme zbývající máslo. |
6 | Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. V průběhu programu nákyp zkontrolujeme, pokud je dostatečně zapečený, program ukončíme a pekárnu vypneme. |
7 | Formu vyndáme v rukavicích z pekárny a nákyp z ní i s papírem vyjmeme. Papír odstraníme, nákyp rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Stejným způsobem si můžeme připravit rýžový nákyp i s jinými druhy ovoce. Doba zapékání i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.