Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47176 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
300 g | Jablka |
200 g | Listové těsto |
5 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
75 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Ořechy nasekáme na jemno. V míse jablka a ořechy smícháme s cukrem. |
2 | Listové těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na plát. Na něj rozprostřeme směs jablek s ořechy a cukrem a těsto zabalíme. |
3 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel položíme závin, lehce ho potřeme rozpuštěným máslem a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení, pekárnu zapneme. |
4 | V průběhu programu stav pečení závinu zkontrolujeme. Pokud je upečený, program ukončíme a pekárnu vypneme ještě před automatickým koncem programu. |
5 | Formu z pekárny v rukavicích vyndáme a závin z ní opatrně vyklepneme. Mírně vychladlý naporcujeme a podáváme. Můžeme posypat moučkovým cukrem nebo ho ozdobit šlehačkou. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme připravit i jiné sladké záviny s různými druhy ovoce, ale i záviny slané - např. se sýrem nebo masem. Doba pečení i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.
Super závin a to bez trouby, jen v pekárně:-) Doporučuji všem, je skvělý.