Omáčka ze sušené máty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze sušené máty
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47177 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Máta sušená |
200 ml | Ocet vinný |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 49,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máta sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ze sušené máty postup přípravy receptu:
1 | Sušené lístky máty na jemno rozemeleme nebo rozdrtíme. Vodu smícháme s octem a cukrem, přivedeme k varu, přelijeme jí mátu. Necháme vylouhovat a ihned podáváme, případně uzavřeme do lahvičky a uchováme. |
Poznámka
Omáčku podáváme k jehněčímu masu.