Pšeničný chléb celozrnný s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pšeničný chléb celozrnný s medem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47180 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kostka | Droždí |
1 kávová lžička | Med včelí |
200 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 183,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 209,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pšeničný chléb celozrnný s medem postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do mísy, přidáme med a droždí, promícháme a necháme několik minut odpočinout. Přilijeme olej, přisypeme sůl, mouku, na pomoučněném válu prohněteme. Zakryté utěrkou necháme kynout na teplém místě cca 60 minut. |
2 | Z těsta vytvarujeme bochník nebo vložíme do vymazané formy, povrch potřeme olejem, zakryjeme a znovu necháme vykynout. Poté upečeme do zlatova v troubě předehřáté na 200 - 250 °C. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.