Daňčí guláš na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš na houbách
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb celozrnný žitný |
200 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
15 g | Feferony |
200 g | Houby čerstvé |
3 g | Jalovec |
30 g | Jehličí borové |
2 g | Kmín drcený |
3 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
5 g | Trnky |
2 g | Tymián sušený |
120 g | Zakysaná smetana |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 167,3mg |
Draslík | 997,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Dančí maso, Feferony, Kmín drcený, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Trnky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehličí borové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš na houbách postup přípravy receptu:
1 | Daňčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na nudličky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, z feferonky vyškrábneme semínka a lusk nasekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dožluta. Na cibulový základ nasypeme kostky masa, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem a krátce podusíme. |
3 | Okořeníme tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, přidáme trnky, česnek, houby, feferonku a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Do guláše ponoříme větvičku s jehličím, aby nám guláš krásně ovoněla. Necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření, guláš rozdělíme do talířů, doplníme krajíčky čerstvého chleba a servírujeme s kysanou smetanou. |