Jednoduchý recept

Daňčí guláš na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47181
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
3 stroužek Česnek
360 g Chléb celozrnný žitný
200 g Cibule
1000 g Dančí maso
15 g Feferony
200 g Houby čerstvé
3 g Jalovec
30 g Jehličí borové
2 g Kmín drcený
3 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
60 g Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
8 g Sůl
5 g Trnky
2 g Tymián sušený
120 g Zakysaná smetana
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
11% Sacharidy 41 g
33% Tuky 25 g
55% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Daňčí guláš na houbách postup přípravy receptu:

1

Daňčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na nudličky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, z feferonky vyškrábneme semínka a lusk nasekáme najemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dožluta. Na cibulový základ nasypeme kostky masa, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem a krátce podusíme.

3

Okořeníme tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, přidáme trnky, česnek, houby, feferonku a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Do guláše ponoříme větvičku s jehličím, aby nám guláš krásně ovoněla. Necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření, guláš rozdělíme do talířů, doplníme krajíčky čerstvého chleba a servírujeme s kysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept