Recept

Daňčí guláš na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47182

Ingredience

600 g Brambory vařené
300 g Cibule
1000 g Dančí maso
2 g Kmín drcený
3 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
4 g Podravka
300 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 321kJ
10% Sacharidy 34 g
68% Tuky 51 g
64% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Daňčí guláš na slanině postup přípravy receptu:

1

Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept