Jednoduchý recept

Daňčí guláš s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47183
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
250 g Cibule
15 g Citronová kůra
5 g Cukr krupice
1000 g Dančí maso
4 g Koření Zvěřina
20 g Marmeláda rybízová
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
5 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
300 g Veka
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 348kJ
12% Sacharidy 44 g
70% Tuky 52 g
32% Sodík 635 mg
79% Bílkoviny 44 g

Daňčí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.

3

Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept