Jednoduchý recept

Daňčí guláš na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47184

Ingredience

100 g Chléb konzumní
300 g Cibule
1000 g Dančí maso
20 g Feferony
3 g Kmín celý
4 g Koření Zvěřina
3 g Majoránka
5 ml Ocet vinný
50 g Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
250 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
120 g Protlak rajčatový
300 g Rohlíky celozrnné
50 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
14% Sacharidy 52 g
29% Tuky 22 g
31% Sodík 619 mg
83% Bílkoviny 47 g

Daňčí guláš na paprice postup přípravy receptu:

1

Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept