Jednoduchý recept

Mufloní guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47186

Ingredience

600 g Brambory vařené
400 g Cibule
5 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1000 g Mufloní maso
120 g Máslo čerstvé
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
10% Sacharidy 36 g
45% Tuky 34 g
39% Sodík 776 mg
8% Bílkoviny 4 g

Mufloní guláš postup přípravy receptu:

1

Mufloní odřezky odblaníme, odřežeme šlachy a maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci na sádle zpěníme drobnou cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, hrnec přiklopíme a dusíme do vysmahnutí. Nyní zaprášíme moukou, podlijeme vodou a odkryté dusíme doměkka. Nakonec guláš zjemníme máslem, ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept