Mufloní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47186 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
120 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g | Mufloní maso |
2 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 40,2mg |
Draslík | 550,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mufloní maso, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš postup přípravy receptu:
1 | Mufloní odřezky odblaníme, odřežeme šlachy a maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme drobnou cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, hrnec přiklopíme a dusíme do vysmahnutí. Nyní zaprášíme moukou, podlijeme vodou a odkryté dusíme doměkka. Nakonec guláš zjemníme máslem, ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule. |