Recept

Vejce zapékaná ve smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4719

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
4 ks Sardelové řezy
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 864kJ
1% Sacharidy 5 g
45% Tuky 34 g
94% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Vejce zapékaná ve smetaně postup přípravy receptu:

1

Na dno zapékací misky vlijeme rozkvedlanou smetanu. Do smetany rozklepneme vedle sebe vejce, posypeme jemně nasekanými sardelovými řezy, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme strouhankou a pokapeme máslem.

2

Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až vejce ztuhnou.

3

Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

4

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept