Mufloní guláš na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš na víně
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
5 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
60 g | Cibule - nať |
15 g | Feferony |
800 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Jíška hotová tmavá |
2 g | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mufloní maso |
50 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
150 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibule - nať, Feferony, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Jíška hotová tmavá, Máslo čerstvé, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme. |
3 | Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme. |