Zaječí guláš na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí guláš na divoko
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
25 g | Česnek |
360 g | Chléb výběrový |
400 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška instantní |
3 g | Majoránka |
30 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Petržel kořen |
120 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1500 ml | Voda pitná |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 177,1mg |
Draslík | 956,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Jalovec, Jíška instantní, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí guláš na divoko postup přípravy receptu:
1 | Zajíce vykostíme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru, kousek cibule, uvaříme zaječí vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Zaječí maso spaříme horkou vodou a opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, na cibulový základ nasypeme kostky masa, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, majoránkou a za občasného podlévání vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Nakonec přimícháme pokrájenou zeleninu z vývaru, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření. |
3 | Zaječí guláš podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.