Zaječí guláš s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí guláš s houbami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 g | Estragon |
250 g | Houby čerstvé |
4 g | Jalovec |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Saturejka |
200 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
3 g | Tymián sušený |
150 ml | Víno červené |
1200 ml | Vývar zeleninový |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 216,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí guláš s houbami postup přípravy receptu:
1 | Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce. |
2 | V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s vařenými těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.