Jednoduchý recept

Zaječí guláš s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47194
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
2 g Estragon
250 g Houby čerstvé
4 g Jalovec
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
2 g Saturejka
200 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
3 g Tymián sušený
150 ml Víno červené
1200 ml Vývar zeleninový
1000 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 341kJ
16% Sacharidy 57 g
90% Tuky 68 g
98% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 55 g

Zaječí guláš s houbami postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.

2

V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept