Jednoduchý recept

Bažantí guláš s telecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47196

Ingredience

600 g Bažant obecný
200 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
1000 ml Hovězí vývar základní
30 g Jíška hotová světlá
2 g Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
3 g Rozmarýn sušený
600 g Rýže dušená
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
400 g Telecí plec
120 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 293kJ
10% Sacharidy 36 g
32% Tuky 24 g
53% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Bažantí guláš s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept