Kachní guláš pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní guláš pikantní
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
30 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
1000 g | Kachna divoká |
50 ml | Martell cognac |
120 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mrkev kořen |
60 g | Olivy nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 152,3mg |
Draslík | 952,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Olivy nakládané, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní guláš pikantní postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí, mrkve, petržele, celeru a kousku cibule připravíme vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata a nakládané olivy scedíme, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kachní maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru z kachních kostí a dusíme, až se šťáva vysmahne na tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme zbytkem vývaru, přilijeme bílé víno, koňak, přidáme scezená rajčata, olivy, pokrájenou zeleninu z vývaru, přimícháme posekanou petrželku a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.